De zonsondergang op de Baai van Guanabara vanaf een van de rotsen in de omgeving van Rio de Janeiro.

 
Kannibalen nu ook op Facebook. Op de Facebookpagina Kannibalen in Rio rapporteert Ineke Holtwijk voortaan wetenswaardigheden en tips uit Rio.

naar de Facebookpagina...

Actuele Kannibalen in Rio. Ter ere van de Olympische Spelen is deze klassieker opnieuw uitgebracht. Het boek heeft nieuwe hoofdstukken en is uitgebreid met de favorietenlijstjes van de schrijfster. Handig voor wie Rio of Braziliӫ bezoekt.Bestel het boek


National Geographic over de nieuwe Kannibalen: "Een intiem portret, dat vlot geschreven is en nog altijd actueel aanvoelt. De favorietenlijstjes vormen een prettige aanvulling. Uit alles blijkt dat Holtwijk Rio op haar duimpje kent. Dat maakt het boek tot een goede wegwijzer. "
Straatkinderen in Rio. Het WK en de Spelen zorgden voor een hoop verhalen over en projecten voor straatkinderen. Is er sinds Engelen van het Asfalt wat veranderd? Ja. Er leven nu veel meer minderjarigen op straat.

meer...


Akuntsu-leider uit Rooksignalen overleden. Babá stierf in mei 2016 in alle rust in zijn hangmat. De Akuntsu-leider had al enige jaren kanker en hartproblemen. Van de zeven Akuntsu in Rooksignalen leven nu nog vier.

meer...


Film over Akuntsu. Op YouTube is een Engels gesproken documentaire met prachtige beelden over de Akuntsu-indianen te zien. Aanbevolen. Hier de link.meer...De schrijfster als spreekster? Dat kan. Bijvoorbeeld over Rio of Brazilië. Of over de Postcode Loterij als business case.


meer...

De wording van de Postcode Loterij. Over grenzeloze ambitie, moed en machinaties. Het meeslepende verhaal over hoe karakters een bedrijf bepalen en wat succes doet.


Bestel het boek


Waarom schrijft een Zuid-Amerika correspondente een boek over de Postcode Loterij? Had de loterij enige zeggenschap? Lees de epiloog van De mannen van de Droomfabriek over het maakproces en de schermutselingen na afloop.

meer...