De schrijfster als spreekster

Ineke Holtwijk treedt regelmatig op als spreekster over uiteenlopende onderwerpen. Ze werd veel gevraagd over de Amazone en indianen, maar sprak ook over economische trends in Zuid-Amerika; cliché's en keuzes in Zuid-Amerika; wat wij van Brazilianen kunnen leren; kansen voor ondernemers in Braziliӫ en over de relatie van Braziliӫ met Europa, nu en straks. Ook werd zij gevraagd over onderwerpen als emissierechten in de praktijk en de toekomst van ontwikkelingssamenwerking in een veranderende wereld.

Ze gaf masterclasses over onderwerpen als: hoe reizen de bron van zelfkennis kan worden; journalistiek - weten en geweten; valstrikken in de buitenlandjournalistiek. Op scholen vertelde zij over haar kinderboeken. Met onder meer de musici Martin Fondse en Ernst Reijseger trad zij op in het theater met uitgesproken herinneringen aan Braziliӫ. Verder modereerde zij debatten over een scala van onderwerpen, zowel in het Nederlands, Engels als Portugees.

NRC-Handelsblad signaleerde al dat De mannen van de droomfabriek (over de Postcode Loterij) een prima handboek voor start-ups is. Niet alleen starters maar ook gepokt en gemazelde ondernemers en beleidsmakers huurden de schrijfster in om de business case uit de doeken te doen. Begrijpelijk, want zelfs naar internationale maatstaven was de loterij een opmerkelijke start-up. Overeenkomsten met Apple, Facebook en Google dringen zich op.

Geïnteresseerd in een praatje? Of Ineke Holtwijk inhuren als gespreksleider?  Klik hier